Yeni Üyelere Özel İlk Alışverişte %40 İndirim!

Doğal Ürünler İle Bebek Kıyafeti Yıkama Tüyoları


Doğru yumuşaklığı elde etmek için bebek kıyafetleri kaç derecede yıkanır? Bu soruya verilecek tek bir doğru yanıt yoktur ve iş sadece doğru dereceyi seçmekle sınırlı değildir. Leke türüne bağlı olarak 30 ila 40 derecede yıkama yapabilirsiniz, fakat bebeğinizin cildi, yanlış deterjan seçimi ve sert giysiler yüzünden tahrişe açıktır. Bebek giysilerini devamlı hijyenik tutmak ve kimyasallara karşı alerjik reaksiyonlar birçok yeni ebeveyni korkutan ikilemlerin başında geliyor. Aslında bebeğinizin kıyafetlerini yıkarken güvenli ve doğal ürünleri kullanmak ve giysilerin son derece temiz olması arasında büyük bir çelişki bulunmaz.

Bebek Kıyafeti Nasıl Yıkanır?

Bebek Kıyafeti Nasıl Yıkanır?

En doğru yöntem, aslında en basit yöntemdir. Sert deterjanlar bebeğinizin cildini tahriş edebilir. Bazı sabunlar kumaşı deterjanlardan daha yumuşak hale getirebilir, fakat tahrişe neden olabilecek gereksiz katkı maddelerini de içerebilirler. Öte yandan, kimi sabunlar deterjanlardan daha az alkalindir ve bu nedenle güçlü temizleme ve leke çıkarma özelliklerine sahip değildir. Bu yüzden doğru çamaşır sabununu seçmek doğru yıkama için en önemli adımdır.

Yıkama sırasında kumaş yumuşatıcılarından, boya ve parfüm içeren ürünlerden kaçınmalısınız. Ayrıca daha nazik sabunlar kullanıyor olsanız bile bebeğinizde alerjik reaksiyon belirtileri olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Herhangi bir kızarıklık ortaya çıkarsa mutlaka doktorunuza başvurmalısınız. Bebeğinizin çamaşırlarını daha derinlemesine durulamak çoğu alerjik reaksiyonun çözümü olabilir, ancak yine de işinizi sağlama almalı ve kullanmadan önce az bir miktarda kullanımı deneyerek bir kızarıklık muayenesi yaptırmalısınız.

Doğal Ürünler Alerjik Reaksiyon Riskini Azaltıyor

Bebeğinizin giysilerini ailenin geri kalanından ayrı yıkamak doğru bir karar olabilir, ancak herkes için aynı deterjanı kullandığınız sürece bu da pek anlamlı değildir. Çocuğunuzun cildiyle uyumlu, hatta biberon ve emzik temizliği için de uygun bir bebek deterjanı kullanmak ilk bakışta ek bir masraf gibi görünebilir. Çünkü bebekler şaşırtıcı miktarda kirli çamaşır üretebilirler. Burada hızlı olmak tasarruf etmenin anahtarıdır. Çok inatçı olmadığı sürece lekeleri soğuk suda önceden ıslatmak işinizi oldukça kolaylaştırır.

Özellikle de salya ve mama gibi hafif lekeleri tazeyken suya basmanız, çoğu zaman onlardan kurtulmanız için yeterlidir. En zorlu lekeler bile suda ıslanırken bir miktar gevşeyecektir. Basit lekelerdeki inatçı noktaları nazikçe çıkarmak için yumuşak kıllı bir naylon fırça ve az miktarda sabun kullanabilirsiniz ancak sert şekilde ovalamaktan kaçının; aksi takdirde kumaşa zarar verme ve giysinin ömrünü kısaltma riskiniz artar.

Bir lekeyi çıkardıktan sonra, kıyafetleri kurutmadan önce daima kalıntılarını kontrol edin. Eğer iz kalırsa daha güçlü bir şeye başvurmanız gerekebilir. Lekeleri temizledikten sonra kıyafeti iyice duruladığınızdan emin olmalısınız. Bebek bezi veya atlet gibi bebeğinizin cildine sürtünecek giysileri, mutlaka onun cildiyle uyumlu bir ürünü kullanarak yıkayın. Herhangi bir deterjan kullanacaksanız bu uygulamayı tamamen atlayın ya da giysileri çok daha uzun süre durulayın.

Protein Bazlı Lekelere Özel Önlem

Protein Bazlı Lekelere Özel Önlem

Bazı protein bazlı lekelerin çıkarılması daha zordur. Buna anne sütü, yiyecek lekesi ve tükürük de dahildir. Karbonat ve hindistan cevizi benzeri doğal bileşenler içeren temizleyiciler, lekenin içindeki enzimleri ve proteini tam anlamıyla sindirerek lekeye saldırır. Bazı leke izleri kalırsa çok amaçlı bir leke çıkarıcı uygulayabilir ve giysiyi her zamanki gibi yıkayabilirsiniz. Yağlı lekeler karşılaşacağınız en inatçı leke türüdür. Bu tür lekeler arasında bebek yağı, kremler ve vazelin bulunur. Eğer leke taze ise fazla bulaşığı temizleyin ve yağı emmesi için alanı mısır nişastası veya talk pudrası ile kaplayın. Kuruyan döküntüyü 10 ila 15 dakika sonra kazıyın. Ardından çok amaçlı temizleyiciyi uygulayarak giysiyi rutin şekilde yıkayabilirsiniz.

Meyve ve sebze suları, reçeller ve meyveler bebek giysilerinde kalıcı izler bırakabilir. Bu lekeleri soğuk suyla yıkadıktan sonra, birebir ispirto ve su karışımı ile ıslatarak lekenin çözülmesini sağlayabilirsiniz. Leke biraz gevşedikten sonra yıkamanız yeterlidir. Değilse, gliserin ve sirke katkılı doğal içerikli bir temizleyici uygulayın ve ardından yıkayın. İnatçı bir leke için, bölgeyi beyaz sirke ve su karışımına batırarak hafifçe ağartabilirsiniz.

İshal lekelerinden de protein lekesine uyguladığınız yöntemle kurtulabilirsiniz. İdrar lekeleri için, bölgeyi en az bir bardak su ile seyreltilmiş bir çorba kaşığı amonyakla ön işlemden geçirmeniz gerekebilir. Daha sonra doğal çamaşır sabunu uygulayarak her zamanki gibi yıkayabilirsiniz. Klorlu ağartıcı içeren herhangi bir ürünü asla amonyak ile karıştırmayın; bu kombinasyonlar toksik olabilir. Siveno Baby Doğal Çamaşır Sabunu sayesinde toksik reaksiyon riskini minimuma indirerek lekelerle savaşabilirsiniz. Sirke ve karbonatın temizleme gücünden faydalanan çok amaçlı sabun, soğuk ya da sıcak yıkama yapmanıza olanak tanır.